Nyheter

Produktnyhet: Kulventil med högt handtag

Blå kulventil med högt handtag – för installationer med isolering.

Thermotechs nya blå kulventiler är anpassade för användning i både tappvatten, värme- och kylsystem. Kulventilen med högt handtag är främst avsedd för installationer där rörledningarna ska isoleras. Den finns i storlekar från DN15 till DN50 med invändiga rörgängor.

Kulventilen med högt handtag har, till skillnad från tidigare version, inget förhöjningshandtag utan är konstruerad i ett stycke med hög hals. Den är tillverkad i avzinkningshärdad mässing, har tätningar av PTFE och finns med på 4MS-listan över godkända legeringar för tappvattenanvändning.

Kulventilen har ett hål på handtaget för enkel montering av märkning. Den är i Thermotechs blå färg och märkt med logotyp för igenkänning.

Thermotech har valt att använda samma typ av ventil för både tappvatten-, värme– och kylsystem vilket underlättar för installatörerna.