Nyheter

NYHET! Att tänka arkitektur och skydd mot solen i samma fasad, då väljer man direkt stor sträckmetall på fasad

Ni har jobbat tillsammans länge på hofv2. Vad gör er till ett vinnande team?

– Vi kompletterar varandra till 100% med våra många olika idéer och infallsvinklar, som snabbt strålar fram i bästa konstruktion av sträckmetallfasader. hofv2 är som en godisbutik, vi har Europas störa lager med olika stora prover av stora maskor i olika kulörer. Vi tar själva ut mått på sträckmetallen och lägger därefter en order.

Vilka är era starka/svaga sidor?

– Man måste vara modig, för det gäller stora beställningar, transporter och kontrakt och allt måste fungera start montage dagen. Man måste klara av att ligga ute på resejobb 3-4 veckor långt hemifrån. Rastlös och otålighet det är egenskaper som lätt utvecklas i byggbranschen, vilket blir svaga sidor, exempel att projektet löper över väldigt lång tidsaxel – från kalkyl till offert och slutligen till att man vunnet anbudet.

Vad är vinnande arkitektur för er?

– 100% plåt, lång hållbarhet och god recykling och framför allt aluminium i alla dess former och i ytbehandling anodiserat eller pulverlack. En föränderlig fasad efter dagen ljus, som ger känsla av rörelser är vinnande och där ligger sträckmetall top 1.

Hur skall man tänka om man vill vinna anbud?

– Man får aldrig ge sig när det gäller ens eget arbete och kunskap, en säljare som jag måste vara lagom på, men ha en stor kraft att förmedla rätt kunskap om sträckmetall och trygghet om man väljer hofv2. Stark i diskussion, att inte förändra arkitektens – och kundens vision. Kunna alla maskornas parametrar och vara ärlig med var just Ert projekt kräver för maska, för val av maska är viktigt i den slutliga visionen.

Vår största utmaning i byggvärlden?

– ATT få byggbolaget att förstå, att hofv2 är inte konkurrens utsatta när det gäller montaget – vi har Sveriges bredaste portfölj av bäst monterade sträckmetallfasader.

LED-tider, jag personligen jobbar hårt för detta, för det måste fungera från förfrågan – kontrakt – tillverkning – transport – start montage. Det är en stor utmaning varje gång, att kommunikationen måste vara knivskarp för varje projekt.

Dynamisk arkitektur av hofv2 i många svåra former i stora maskor.

Öppna, strukturella sträckmetallfasader i ”fri form” eller som dekorationer/moduler i ramlagt för att monteras med avstånd på fasad. Sträckmetall i aluminium – valfri pulverlack eller anodisering.

Sträckmetall det ultimata valet av ett spännande lekfullt material för P-Hus, Logistikkluster, sporthallar, handel, kontor mm. Våra maskor syns verkligen på höga fasader, medan små industrimaskor som måste svetsas i L-profil är försvinnande på höga fasadpartier. Denna teknik lever kvar ute i Europa, medan svenska arkitekter och hofv2 önskar precision utan stora toleranser.

hofv2 fasadmaskor ligger mellan 110mm – 800mm i bredd, i olika öppningsgrad så vi har mycket att erbjuda.

hofv2 distanser ut maximalt med vårt EU-mönsterskyddade bärverk som skapar en ökad vision med ljussättning.

Tack vare sträckningsprocessen i produktion av sträckmetall, kan kreativa maskingeometrier produceras. Sträckmetall är det enda fasadmaterial man får ut mer element, när det har bearbetats, än vad materialet var stort från början, ca 30-50% beroende på maskans storlek. Stor sträckmetall väger inte mycket /m2 och har i princip ingen vindlast.

hofv2 är här för att ta emot kreativ- och innovativ arkitektur, att lyfta sträckmetallfasaderna till att bli iögonfallande i alla vinklar även som solskydd.

hofv2 startade för 12 år sedan och sammanfattningsvis har hofv2 haft en fantastisk resa, med fina referenser, att just två personer i samma familj; en konstruktör/ arbetsledande montör i samma person och jag som säljare och stark idékläckare för maskor i rätt vision, kunnat ge allt till våra kunder i en tuff byggvärld.