Nyheter

Fuktiga fötter skapar problem

Alla som jobbat i ett par gummistövlar under en dag vet hur fuktiga fötterna är när dagen är slut. I den varma och fuktiga miljön längst in i stöveln kan bakterierna ohämmat växa till sig med fotsvamp och luktproblem som följd. Med ett system som torkar stövlarna under natten kan man minska skadorna på personalens fötter och komma tillrätta med luktproblemen

Numera finns avancerade system som klarar av att torka upp till tjugo par stövlar samtidigt och som först utvecklats för användning inom den alpina världen.

– Vi har dock identifierat flera branscher som har dessa behov, säger Henrik Lidholm, VD för Gentus AB som säljer stöveltorken Mistral. För att nämna några kan jag säga livsmedelsindustri, bygg- och anläggningsindustri, räddningstjänst eller lantbruk. Ja faktiskt över allt där personal på något sätt får fuktiga fötter, fortsätter Henrik.

Mistral är en sorts panel som man sätter på väggen.

Ut från panelen sticker sedan handtag som man hänger stövlarna på.

En värmekabel som ligger i handtagen höjer försiktigt temperaturen på insidan stöveln. Samtidigt blåser en fläkt ut en svag luftström ur handtaget och ventilerar bort den fuktiga luften. Eftersom systemet jobbar med en låg temperatur kan det användas på alla typer av skodon och material. Med hjälp av en inbyggd timer kan panelen köras under natten så att stövlarna är torra när personalen kommer på morgonen.

Systemet blir också energieffektivt eftersom det jobbar med en värmekabel istället för en varmluftsfläkt.

För industrier med speciella hygienkrav, som t.ex. livsmedelsindustrin, kan torkpanelerna förses med en UV-enhet som desinficerar insidan av stövel.

– Visst är det skönt att börja arbetsdagen med en torr stövel, men många användare tycker också att det är en fördel att stövlarna hängs på väggen så att man får bort dem från golvet, avslutar Henrik.

FAKTA:

ADRESS
Gentus AB
Askims Skytteväg 4A
436 51 HOVÅS

ORG. NR
556832-6085

E-POST
[email protected]

TELEFON
031-28 50 90