Nyheter

Högkvalitativa stolar och läktare från Alfing Seating

Alfing Komfortstolar har genomgått en total makeover och har blivit Alfing Seating. Nytt namn, ny logga och en sprillans färsk webb. Men precis som tidigare står hållbara, högkvalitativa stolar och läktare i fokus.

– Det var dags att ta nästa steg. Det här är vårt sätt att visa vad vi vill och kan, säger Arne Karlsson.

Alfing Komfortolar är ett minne blott. Tidigare i år gjordes en storsatsning där såväl logga som företagsnamn fått ny skepnad. Numera är det Alfing Seating som gäller.

– Vi ska vara en pålitlig partner och det är viktigt att visa på alla plan. Vi har en ny lättnavigerad webb (länk till webb) med tydlig struktur och ett skönt bildspråk, säger Arne Karlsson.

I Älmhult har det tillverkats stolar och läktare sedan slutet av 1960-talet. Det är sittplatser till aulor, idrottsarenor, gymnastikhallar och nöjeslokaler, för att nämna några. Totalt har fler än 250 000 sittplatser levererats, alltid designade efter förutsättningar och önskemål.

På senare år har teleskopläktarna blivit en storsäljare. Inte alls konstigt, med tanke på vilka möjligheter de skapar.

– Det ger din hall eller sal så stora möjligheter. När läktaren inte används skjuts den intill väggen på bara några minuter och i stället kan golvytan användas till annat, säger Arne och fortsätter:

– Bara det senaste året har vi tillverkat och installerat teleskopläktare till Brinova Arena Karlskrona (länk till Brinovacase) och Halmstad Arena. Hallar som har kapacitet att ta emot ungefär 2 000 respektive 3 100 åskådare.

Du hittar också fasta sittplatser på idrottsarenor runt om i Sverige. När Borås Arena (länk till nyheten) skulle uppdatera sin VIP-läktare under våren 2020 föll valet på stolen Abacus Gold.

– Det är ett VIP-uppdrag i flera bemärkelser. Arenan är vacker och har en fin historia, vilket gör det hela extra spännande. Här spelas det allsvensk herrfotboll och tidigare har det även spelats europeisk toppfotboll. Då är det viktigt att publiken kan njuta från bästa läge.

Sporthallar och idrottsarenor i alla ära. Alfing Seating har dessutom flera lösningar för kongress- och skolsalar. Mest populär är hörsalsstolen Kalle.

– Kalle är en hållbar och bekväm stol till rätt pris. Det ska inte behöva kosta skjortan att satsa på design och kvalitet.

Det här är Alfing Seating

Företaget grundades år 1967 och ingår i Alfinggruppen, med ungefär 130 anställda och en omsättning på 200 miljoner kronor. Den mest sålda stolen är Läktarstol Stadion Comfort (länk till produktsida), som du bland annat hittar i Idrottshuset i Jönköping, Arena Älvhögsborg i Trollhättan, Baltiska hallen i Malmö och Halmstad Arena.

På senare tid har Alfing Seating fått många och stora beställningar på teleskopläktare, som ger beställaren stora möjligheter att utnyttja golvytan till fullo.

På webben kan du använda stolväljaren som på bara några få knapptryck tar fram de bästa alternativen till ditt projekt.

Följ Alfing Seating i sociala medier!

LinkedIn, Facebook och Instagram får du följa med bakom kulisserna på Alfing Seating. Där publiceras produktinformation, pågående projekt och företagsnyheter.