Nyheter

De bygger Sveriges högsta skyskrapa

XL-BYGG, som ingår i Sveriges ledande bygghandelskoncern, lanserar idag sina planer på att bygga Sveriges högsta skyskrapa i Tyresö, strax utanför Stockholm.

XL-BYGG har under de senaste åren stärkt sin position som nummer ett på marknaden och kedjan har en stark tillväxtagenda. Som ett led i detta har XL-BYGG Lebe Byggvaror idag lagt fram sina planer på att bygga Sveriges högsta skyskrapa i Tyresö, strax utanför Stockholm.

– Byggnaden kommer att vara i formen av ett X, av flera anledningar. Dels som en hyllning till XL-BYGG, men också för att vi inom kedjan alltid satsar på att leverera det lilla extra till våra kunder. Projektet gör vi också som en hyllning till alla de fantastiska hantverkare som vi har. Utan hantverkare och bygg stannar Sverige, säger Viktor Bernsdorff, ägare av XL-BYGG Lebe Byggvaror.

Nyligen förvärvade XL-BYGG Lebe Byggvaror granntomten till sin befintliga verksamhet och planerna är skyhöga. Den nya byggnaden kommer bland annat att innehålla ett plocklager av tungt byggmaterial med 360 graders vy över Stockholm

– Det blir ett exceptionellt kundvarv med en svårslagen utsikt över Stockholm när du plockar ditt byggmaterial. Tack vare höjden av skyskrapan kan vi nu också erbjuda marknadens längsta sortiment av flaggstänger, limträ och reglar. Det här är det perfekta steget för oss i vår tillväxtresa och vi tittar alltid framåt och uppåt. Man brukar ju säga att Sky is the limit och därför passar det bra att visualisera det i formen av en skyskrapa, avslutar Viktor.