Nyheter

Peab bygger nytt på Sörbyanstalten

Peab har fått uppdraget att bygga ytterligare ett hus för boende på anstalten i Sörbyn, söder om Umeå. Beställare är Specialfastigheter Sverige AB och kontraktssumman uppgår till 104 miljoner svenska kronor.

Byggnaden kommer – liksom de tidigare husen som Peab byggt inom samma projekt – att utföras som ”Miljöbyggnad Guld”. Det innebär noggranna materialval som är hållbara både när de tillverkas och över tid.

– Jag är glad över det goda samarbetet vi har med Specialfastigheter och även den nära dialogen som förs med Kriminalvården. Det resulterar i ständiga förbättringar både i processer och arbetsmiljö, kvalitet och samverkan. Det nya huset som vi ska bygga utförs med bergvärme och solceller för att uppnå Miljöbyggnad Guld, säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab.

Uppdraget är en utförandeentreprenad i samverkan med byggstart i april och överlämnas i slutet av 2025.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2024.