Nyheter

Ny detaljplan gör det möjligt att bygga nytt bostadsområde på Sörböle

Ett nytt bostadsområde med flerbostadshus på Sörböle i Skellefteå är ett steg närmare att bli verklighet nu när en ny detaljplan har antagits. Beslutet togs på bygg- och miljönämndens sammanträde idag.

Området är ett gammalt industriområde med Brogatan i öst och Karlgårdsleden i väst. Företaget OH Väg AB vill bygga nio lägenhetshus, fyra till åtta våningar höga, med totalt 300 lägenheter.

– Det är roligt att Sörböle fortsätter att växa som stadsdel med bostäder, med tanke på närheten till förskola/skola, fritidsaktiviteter och infrastruktur, säger Annamaria Hedlund (S), ordförande i bygg- och miljönämnden.

I närheten av området ligger bland annat populära Rösberget med belyst skidspår och grill- och utsiktsplatser.