Nyheter

MVB och Wihlborgs påbörjar ny logistikanläggning i Landskrona

Strategiskt läge och höga hållbarhetskrav när MVB påbörjar byggnationen av en 9 600 kvadratmeter stor logistikanläggning i Landskrona tillsammans med Wihlborgs. Ett gemensamt spadtag tillsammans kommunen och hyresgästen Dachser markerade byggstarten för projektet.

– Wihlborgs och MVB har genomfört flera framgångsrika projekt ihop. Det är glädjande att vi nu kan påbörja ännu ett projekt som positivt kommer att bidra till stadens utveckling. Med ett flertal anläggningar i bagaget och några i gång, har vi skapat en effektiv arbetsprocess, vilket kommer att vara till en fördel i detta projekt med dess tajta tidsram, säger Thomas Ellkvist, vd för MVB Syd.

Fastighetsbolaget Wihlborgs är en stark aktör i utvecklingen av Landskrona och den nya anläggningen med fastighetsbeteckningen Bilrutan 5, är en av flera fastigheter i området med ett strategiskt bra läge. Anläggningen på 9 600 kvm kommer att inhysa logistikbolaget Dachser och omfattar en cross-dock terminal, logistiklager och kontor.

Fastigheten, som ska stå klar under hösten 2024, byggs för att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Guld och kommer att förses med solcellsanläggning på taket.

Logistikbolaget Dachser, vars vägtransportverksamhet för närvarande är lokaliserad i Malmö, kommer att flytta till den nya anläggningen i Landskrona vid årsskiftet. Flytten omfattar ca 40 arbetstillfällen men den nya anläggningen är planerad för att verksamheten ska kunna växa till cirka 100 anställda.

På bilden: Spadtaget togs av (fr vänster i bild) Thomas Ellkvist, vd MVB Syd, Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad och Fredrik Järnåsen, Sales Manager på Dachser.

MVB och Wihlborgs har tidigare genomfört flera gemensamma projekt, det senaste var en logistikanläggning i Helsingborg som färdigställdes i slutet av 2023.