Nyheter

Structor i final med 2 av 18 projekt i Årets Bygge 2024

Årets Bygge är ett av samhällsbyggnadsbranschens mest prestigefyllda pris och tävlingen avgörs den 19 mars på Construction Summit i Stockholm. Flertalet Structorbolag medverkar i 2 av de 18 projekt som tagit sig till final. Totalt var 107 projekt nominerade.

Koenigseggs nya fabrik är i final i kategorin Industri, Logistik, Butik. Fabriken ligger vid den gamla flygflottiljen F10 i Ängelholm. Byggnaden har inspirerats av den dragspelsliknande designen hos gamla svenska fabriker och fabriken genomsyras i alla delar av högsta kvalitet och precision.

Jörgen Bengtsson på Structor Projektledning Malmö har varit projekt- och byggledare i projektet.

– Keoniggseggs har varit en mycket engagerad beställare och alla i projektet har gjort sitt yttersta för att skapa ett fantastiskt resultat, säger Jörgen Bengtsson, projekt- och byggledare, Structor Projektledning Malmö.

Kvarteret Överkikaren 30 är i final i kategorin Renovering. Fastigheten ligger vid Slussen i Stockholm och har fått en ansiktslyftning med flera hållbarhetsvinster. Ove Nord på Structor Installationsteknik har varit uppdragansvarig för projekteringen av el och tele.

– Jag är stolt över att ingå i ett projektteam som har fått ihop en så bra helhet. Det har funnits många tekniska utmaningar i renoveringen och det har verkligen triggat oss att vara kreativa tillsammans, säger Ove Nord, uppdragsansvarig för el och tele, Structor Intallationsteknik.

– Vi är stolta över att återigen vara med i finalen av Årets Bygge. Förra året var vi i final med 4 projekt och vi vann i 3 kategorier. Det blir väldigt spännande att se hur det går i år, säger Monica Granberg, vd Structor AB.

Fakta Årets Bygge

Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris som varje år.

Priset delas ut av tidningen Byggindustrin.

Projekten tävlar inom sex olika kategorier:

Bostäder, Hotell och kontor, Infrastruktur, Industribyggnad/logistik/butik, Samhällsfastigheter och Renovering.

De nominerade projekten utvärderas enligt kriterierna: arbetsmiljö, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, teknik/innovation och samverkan. Årets prisutdelning sker den 19 mars på Construction Summit i Stockholm.

Här är projekten som är nominerade till Årets Bygge 2024. – Byggindustrin