Nyheter

Byggstart: Seniorbostäder i skånska Veberöd

Nu byggstartar Riksbyggen 33 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Trädgården i Veberöd i Skåne. Seniorbostäderna, med genomtänkta lösningar om 2-4 rum och kök, vänder sig till de som är 55+.

Hösten 2023 säljstartade Riksbyggen seniorbostäder i Skånska Veberöd. Försäljningen har varit framgångsrik och nu byggstartar Riksbyggen Bonum Brf Trädgården som rymmer de 33 lägenheterna.

I Veberöd väntas åldersgruppen 70-80 år öka markant de kommande åren och Riksbyggen har sedan 2021 aktivt engagerat Veberödsborna i utformningen av ett seniorboende genom en dialoggrupp med lokala invånare. Denna kontinuerliga dialog har varit avgörande för att förstå målgruppens behov och önskemål om gemenskap.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla vårt Bonumkoncept för skapa så bra bostäder, med tillhörande boendemiljö, som möjligt och vi har fått värdefulla insikter från dialoggruppen som vi tagit fasta på, säger Emmie Dehn, projektledare på Riksbyggen.

Nilssons Blomsterhandel, som bedrivit verksamhet på platsen i tre generationer, är säljare av fastigheten.

– Historien om handelsträdgården är en viktig del av platsens historia som vi strävar efter att hedra genom att skapa en trädgårdsliknande utomhusmiljö där gemensamhetslokalen som får en orangerikänsla står i centrum, säger Henrik Persson, ansvarig för försäljning och marknadsföring på Riksbyggen Bostad Syd.

Utöver en gemensamhetslokal som ger möjlighet till trevligt umgänge rymmer föreningen även en övernattningslägenhet som gör det enkelt för gäster att stanna över natten.

Om Bonum seniorboende:

Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder. Att bo i en seniorlägenhet är en ny fas i livet där trygghet och kamratskap prioriteras. Riksbyggen förstår vikten av att planera i förväg och anpassa boendet efter individuella behov för en livsstil som stärker och berikar livet för seniorer. I konceptet ingår en Bonumvärd vars viktigaste uppgift är att vara en del av det sociala livet i bostadsrättsföreningen. Bonumvärden ordnar gemensamma aktiviteter såsom grillkvällar, påskfika, sopplunch eller annat som de boende i föreningen önskar.

Inflyttning är planerad att ske under 2025.

Läs mer om:

Bonum Brf Trädgården