Nyheter

Oscar Properties begärs i konkurs

– Lars Söderqvist har, tillsammans med sina kollegor, både den erfarenhet och kunskap som krävs för att hålla ihop den här processen över tid. Nu väntar ett omfattande arbete samt dialog med borgenärer och andra. De kommande veckorna kommer vara intensiva, säger Peter Norman, styrelseordförande Oscar Properties till Dagens Juridik.

Det är fastighetsbolaget DSAM Sverige AB som jar begärt Oscar Properties i konkurs. Enligt kronofogden har bolaget inga utmätningsbara tillgångar.

– Det gäller en fastighetsaffär där Oscar Properties backade ur, de fullföljde inte affärer. Det är egentligen pengar som ska gå till mäklarna för affären som inte blev av. Vi vet inte än de har pengar eller inte. Men vi går alltid ”by the book”, säger vd:n Daniel Özboyaci till Expressen.

Det är bara en vecka sedan det blev känt att Oscar Engelbert, grundare och storägare av Oscar Properties, personligen är stämd på 100 miljoner av ett fastighetsbolag som i stämningsansökan till tingsrätten anklagar honom bland annat för bedrägeri. Anklagelsen har tillbakavisats av Engelberts advokater.

– Det här ett försök att svärta ned Oscar, har advokat Filip Rydin tidigare sagt till Expressen.