Nyheter

En svävande känsla på ett upphöjt läge eller på första parkett intill Trosa GK?

Nu förmedlar Florin Partners Nyproduktion två spännande hus som projekteras fram i Trosa. Ett par gemensamma nämnare för husen är att de är enplansvillor och att de ligger i Trosa, men här skapas två unika boenden med helt olika attribut.

På Älgbacken 3 har arkitektfirman Lundgren Guldhammer ritat ett hus som både imponerar, men som samtidigt placerar sig ödmjukt i naturen.

Huset som projekteras fram beskriver arkitekterna såhär:

”En kuperad naturtomt med berg i dagen. Nästan 10 meters höjdskillnad från Älgbacken i öster upp till klippiga höjden i väster. En ödmjukhet gentemot naturen att undvika sprängning och istället lyfta upp huset på stolpar och bevara skogsmarken och bergshällarna under och runt huset. Stolphus har de senaste åren fått ett lokalt uppsving och återfinns såväl på granntomten som vid närbelägna och uppmärksammade Emils backe.

Huset annonserar sig från gatan som en upphöjd horisontell träkonstruktion bland de vertikala tallstammarna. Entrén nås genom att först röra sig under huset och sedan upp via en trappa mellan klippväggen och det ”svävande” huset. Terrassen figursågas efter klipporna och agerar länk mellan den sociala zonen och naturen. Den privata delen ligger i andra änden av huset där, avståndet till marken är som störst. En dröm om att bo uppe bland trädtopparna.”

Älgbacken 3 rendering exteriört, PI Visual

Älgbacken 3 rendering exteriört, PI Visual

På husets insida kommer kvistfri plywood pryda väggarna och möta ett massivt laserat plankgolv. Husets konstruktion avslöjar sig med synliga takbjälkar och stolpar.

En lång siktlinje löper från gavel till gavel och längs stråket genom huset finns en öppen vardagsrums-och köksdel, som sedan sluter sig till en mer privat del med tre sovrum, allrum, klädvårdsutrymme, och en kontorsyta. Master Bedroom får husets södra gavel för sig själv och har ett badrum en-suite.

Gränserna mellan ute och inne suddas ut med stora fönsterpartier som löper från golv till tak. Husets stora trädäck, som omsluter hela huset, nås från flera platser.

Här kan du njuta av ett högt läge inbäddat bland träd, lövverk och bergshällen som trädäcket formskärs kring. Tomten som huset bebyggs på är unik med sitt läge. Fastigheten omsluts av en allmänning åt tre vädersträck och den närmsta grannen finns på ett avstånd om ca 10 meter. På gatan finns bara tre tomter, vilket gör att denna typ av villa verkligen går hand i hand med läget där den bebyggs.

Älgbacken 3 rendering interiört, PI Visual
Älgbacken 3 rendering interiört, PI Visual

På adressen Lagnö 1 intill Trosa Golfklubb bygger Brahus en enplansvilla med tillhörande garage och utsikt över golbanan. Här kommer man bo naturskönt och bekvämt med närhet till både golf, bad, trevliga gångstråk och restauranger.

Huset som är ritat och beställt av Bra Hus får ett stort och öppet kök/vardagsrum i mitten av huset med en imponerande takhöjd under ett ryggåstak.

Master Bedroom får ett badrum en-suite och tillförande walk-in-closet (kan även fungera som ett mindre sovrum/kontor). I husets andra sovdel ryms två sovrum och ett allrum. Ett dubbelbilsgarage om 55,4 kvm (61,7 kvm BYA) med möjlighet till förrådsdel kommer också anläggas på tomten. Bottenplattan är redan gjuten och stomresning närmar sig med stormsteg!

Lagnö 1 rendering exteriört, Brahus
Lagnö 1 rendering exteriört, Brahus

Husets två badrum kommer båda helkaklas och ha klinker på golvet. I båda badrummen installeras spotlights med dimbara brytare. Båda badrummen förses med kommod och tvättställ. I det större badrummet (intill Master Bedroom) kaklas golv och väggar med 60×60 cm plattor i utförandet Rock Salt Danish Smoke. Frostade duschväggar 90x90cm. I det mindre badrummet (Intill allrum) kaklas golv och väggar med 60×60 cm plattor i utförandet Softlime Cinder.
Lagnö 1 rendering badrum, Brahus
Lagnö 1 rendering badrum, Brahus
Båda projekten genomsyras av kvalitetstänk om än att de är väldigt olika i sitt utförande.
Läs mer om husen:

https://www.florinpartners.com…

https://www.florinpartners.com…