Nyheter

Norconsult och Nordic ger Skanska råd i Ahus kontrakt

Skanska och Akershus Universitetssjukhus HF i Norge har tecknat kontrakt om att bygga Samlingen för Mental Hälsa Nordbyhagen. Rådgivare från Nordic Office of Architecture och Norconsult kommer att ha en central roll i projektet.

Projektet Insamling av psykisk hälsa Nordbyhagen (PHN) är ett viktigt projekt i utvecklingen av Akershus Universitetssjukhus (Ahus), där målet är att leverera en framtidsinriktad och modern psykiatrisk hälsovård för befolkningen i regionen.

Uppdraget består av ett förprojekt och byggnation av ett nybyggt dygnscenter för vuxenpsykiatri som kommer att kopplas till befintliga byggnader samt ett dag- och dygnscenter för barn- och ungdomspsykiatri. Vidare finns möjlighet att ett parkeringsgarage kan läggas under jord.

Rådgivare från Norconsult och Nordic har redan avslutat konceptfasen, inklusive ett skissprojekt för anläggningen, och är glada över att kunna fortsätta arbetet.

– Det är mycket tillfredsställande att bli utvald för genomförandet av det här projektet, där vi redan har varit med och tagit fram väldigt bra lösningar. Här tror vi att både patienter och medarbetare kommer att trivas och ha ett väl fungerande ramverk för psykvården i regionen, säger Anders Lager, på uppdrag av Nordiska Arkitekturkontoret och Norconsult.

Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad med integrerad samverkan, där förprojektfasen startar i augusti.