Nyheter

Namntävling: Namnge BoKloks första SilviaBo-projekt

I Mariastaden i Helsingborg bygger BoKlok, inför stadsmässan H22 city expo, det första fullskaliga SilviaBo-projektet – ett klokare seniorboende som man varken vill eller behöver flytta ifrån.

SilviaBo är lägenheter för den som är 55 år eller äldre, och som är förberedda för tillgänglighetsanpassning så att man tryggt kan åldras i, och tillsammans med, sitt hem.

BoKlok behöver ett namn på sitt allra första SilviaBo-projekt i Mariastaden i Helsingborg, och utlyser därför en tävling.

Tävlingen pågår fram till och med den 23 december, drottning Silvias födelsedag.

Deltar gör man enkelt genom att besöka boklok.se/namntävling för att lämna sitt bidrag.

Alla inkomna svar kommer att gås igenom av en jury bestående av medlemmar från BoKlok och Silviahemmet. I början av 2022 avslöjas det vinnande namnet.

SilviaBo i Mariastaden

SilviaBo i Mariastaden, Helsingborg, byggs som en del av BoKloks bidrag till H22 city expo i Helsingborg. H22 city expo är en stadsmässa med fokus på innovation, som går av stapeln 31 maj – 3 juli 2022.

Här kan du läsa mer om BoKlok på H22.

Projektet kommer att bestå av 24 bostäder: tvårums-, trerums- och fyrarumslägenheter. Bostäderna kommer att stå klara under våren 2022. Utomhusmiljön till de nya hemmen är väl genomtänkt, det kommer att planteras buskar och träd med ätbara bär och frukter och på den lilla gården ryms både växthus, klubbhus och gemensamma odlingar.

Under H22 city expo kommer några av de nya inredda visningslägenheterna på SilviaBo att vara öppna för besökare, samtidigt som det kommer att anordnas aktiviteter i kvarterets växthus, klubbhus och trädgård.