Nyheter

Första spadtaget: HSB brf Ramselyckan

I Öjersjö strax utanför Göteborg byggstartar nu HSB brf Ramselyckan – 81 bostäder fördelade på 16 småskaliga och vackra trähus.

– I brf Ramselyckan har vi tagit fasta på de vackraste delarna av klassisk trähusbebyggelse och återskapat dem i modern tappning. Här bor man strax utanför stan med det lilla extra vad gäller läge, storlek och känsla, säger Lena Josgård, affärsområdeschef fastighetsutveckling, HSB Göteborg.

HSB Göteborg bygger 81 bostadsrätter – tvåor, treor och fyror med generös takhöjd och stora ljusinsläpp i brf Ramselyckan. Här finns också det uppmärksammade och populära initiativet HSB Dela, med syfte att få in fler unga på bostadsmarknaden.

Fem procent av lägenheterna är HSB Dela-lägenheter och det innebär att HSB går in och delar på köpet tillsammans med en ung bostadsköpare.