Nyheter

Säljstart: Etapp 2 i Brf Norra Station i Växjö

Den 22 september säljstartade bostadsutvecklaren OBOS etapp 1 med 35 lägenheter i Brf Norra Station, Växjö. Säljstarten utgjorde premiär i Växjö för OBOS Deläga – en boköpsmodell som gör det möjligt för fler att äga sitt eget boende.

Den 23 november säljstartar etapp 2, med ytterligare 35 lägenheter. Sex av de totalt 70 lägenheterna är möjliga för OBOS-medlemmar att köpa genom OBOS Deläga.

– Vi ser ett intresse hos köparna då boköpsmodellen medger att både lån och krav på kontantinsats minskar med upp till 50 procent, säger Camilla Fors, kundansvarig på OBOS Kärnhem.

Brf Norra Station kommer att inrymma 70 lägenheter som varierar i storlek mellan 1–5 rum och kök och en yta på 33–121 m². Fastigheten är utrustad med en gemensam takterrass, styrelserum som även kan användas som gästlägenhet och affärslokaler på bottenplan. Därtill har varje lägenhet, även ettorna, en balkong eller uteplats.

– Med gemensamma sociala ytor skapar vi möjligheter för ett socialt liv mellan de boende. Lägenheterna med balkong har minimal insyn för att också skapa en privat känsla. Vårt fokus har varit att skapa bostäder med höga värden för de boende och det stora intresset för Brf Norra Station visar hur attraktivt Norra stationsområdet är, säger Emil Kroll, försäljningschef på OBOS Kärnhem.

Projektet har hittills fått över 600 intresseanmälningar. Säljstarten av etapp 2 inleds den 23 november kl. 09.00 enligt rådande prislista. Medlemmar i OBOS medlemsprogram har förtur vid säljstarten till och med 24 november kl. 09.00 och erbjuds även möjlighet att köpa en del av bostäderna genom OBOS Deläga. För att köpa en bostad vid säljstart fyller man i en digital köpanmälan senast 24 november kl. 09.00.

Förväntad inflyttning i Brf Norra Station är under vintern 2024.

Exempel Brf Norra Station:

Till exempel, vid köp av en etta i Brf Norra Station för 1 348 000 kronor innebär OBOS Deläga, där köparen äger halva bostaden, ett lån på 572 900 kronor och krav på en kontantinsats på 101 100 kronor. Samäganderättsavgiften för bostaden uppgår i det fallet till 2 888 kronor varje månad. Vid köp av 100 procent av bostaden hade lånet istället motsvarat 1 145 800 och kontantinsatsen 202 200. Detta enligt räkneexempel från SBAB, som är en bankerna som erbjuder lån för köp genom OBOS Deläga.