Nyheter

Peab renoverar och bygger ut åt SSAB

Peab har tecknat avtal om att renovera och bygga ut Stora kontoret åt SSAB i Oxelösund. Uppdraget är en totalentreprenad och kontraktssumman uppgår till 160 miljoner svenska kronor.

Kontoret kommer att bli cirka 9 000 kvm stort efter renoveringen. Det är en av regionens större kontorsrenoveringar och blir arbetsplats för 300 personer.

För SSAB har viktiga prioriteringar varit att kontoret blir en inspirerande arbetsplats för medarbetarna och att renoveringen blir hållbar med lågt miljöavtryck.

Bland annat innebär renoveringen en koldioxidbesparing jämfört med nybyggnation, liksom solceller på tak, hushållning av dricksvatten och lägre energiåtgång.

– Det känns väldigt bra att vi fått uppdraget att renovera och bygga ut åt SSAB i Oxelösund. Vi har gedigen erfarenhet från liknande projekt och ser fram emot detta projekt med fin arkitektur, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

– Det kommer att bli en modern arbetsmiljö med aktivitetsbaserade arbetsplatser, som innebär att det finns olika typer av arbetsmiljöer beroende på vad man ska göra. Kontoret kommer att samla kompetens vilket möjliggör att vi kan stötta varandra i SSAB-familjen. Det ska vara inspirerande och roligt att åka till jobbet, säger Maria Lantz, HR-chef för SSAB i Oxelösund.

Projektet är nu i gång och planeras vara klart till våren 2025.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2024.

Illustration: Carlstedt Arkitekter