Nyheter

Alma och Alea förvärvar sin första lättindustrifastighet i Helsingforsregionen

Alma Property Partners och Alea Partners har förvärvat sin första lättindustrifastighet i den finska huvudstadsregionen genom sitt nybildade joint venture, UrbanLight.

UrbanLight investerar i logistik-, last mile- och lättindustrifastigheter på centrala lägen inom Helsingforsregionen. Bolaget har köpt sin första fastighet, Högbergintie 4, belägen i logistikområdet Jussla i Tusby. Området, som ligger nära Helsingfors-Vanda flygplats, har under de senaste åren utvecklats till ett starkt logistikläge i takt med att äldre lättindustrifastigheter omvandlats till moderna lättindustri- och logistikfastigheter.

Den förvärvade fastigheten har cirka 2 500 kvm uthyrningsbar yta och är belägen på en 3 ha stor tomt. Fastigheten är fullt uthyrd till BIMU Oy, ett företag som tillhandahåller miljötjänster.

– Alma har framgångsrikt investerat i last mile- och lättindustrifastigheter i de svenska och danska huvudstadsregionerna. Vi är glada över att UrbanLight i samarbete med Alea Partners investerar inom detta segment även i Helsingforsregionen, säger Robert Landtman, Partner och Head of Finland på Alma Property Partners. Vi ser framemot att fortsätta utvärdera och förvärva ytterligare fastigheter bland de potentiella förvärv som vi ser på marknaden. Vi kommer att arbeta för att öka värdet i våra fastigheter, bland annat genom att utveckla moderna logistikanläggningar och förbättra ESG-aspekterna.

– Förvärvet av Högbergintie 4 ligger helt i linje med vår strategi att investera i fastigheter med hög potential i viktiga logistiklägen i Helsingforsregionen. Med stabilt kassaflöde från en högkvalitativ hyresgäst och en stor tomt utgör denna fastighet ett utmärkt första förvärv för vårt joint venture, fortsätter Ville Vänttinen, Founding Partner på Alea Partners.