Nyheter

Nu byggs fler hyresrätter i Alingsås

Bara några minuters promenad från centrala caféstaden Alingsås ligger Brogården. I detta natursköna och rofyllda område byggs 99 hyresrättslägenheter i kvarteret Gårdsbacken med inflyttning under våren 2024 och uppföljaren Naturstigen med 149 hyresrättslägenheter med inflyttning hösten 2024.

Fastighetsägare är Trenum, som ägs till lika stora delar av Fastighets AB Balder och Tredje AP-fonden. Balder förvaltar de totalt 248 hyresrätterna i Brogården. Området ligger inte långt från centrum och inom en radie på en kilometer finns skolor, kvartershandel och härliga naturområden.

Gårdsbacken med 99 nyproducerade lägenheterna satsar man på social planlösning och trendiga materialval. Storleken på lägenheterna varierar från ettor på 26 kvadratmeter till fyra rum och kök på 91 kvadratmeter. Lägenheterna inger en modern känsla med sober ekparkett, moderna vitvaror, stora fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Allt för att de boende ska trivas och må bra.

– Vår nyproduktion i Brogården har en tydlig miljöprofil och kommer att certifieras Miljöbyggnad silver. Solskydd, ljudmiljö, ljusinsläpp och bra ventilation är delar vi satsar på för att skapa bra inomhusklimat, säger Leo Odby, projektledare på Balder.

De 149 lägenheterna på Naturstigen består också av en blandning av ettor från 26 kvadratmeter till fyra rum och kök på 88 kvadratmeter. Planlösningen är yteffektiv och man har valt tidlösa materialval i inredningen.

Merparten av lägenheterna har generös uteplats eller balkong. Här finns även mark- och garageparkering att hyra.

Byggnaderna är ritade av Lindberg & Stenberg Arkitekter och Tommy Byggare innehar totalentreprenaden. Stommen är av betong och fasaden är av skiffer samt värmebehandlat trä.

FAKTA:

Tidplan: Hösten 2022–hösten 2024

Byggherre: Fastighets AB Balder

Totalentreprenör: Tommy Byggare AB 

Arkitekt: Lindberg & Stenberg Arkitekter AB