Nyheter

Logicenters och GARBE inleder samarbete i Tyskland och ska utveckla 27 000 m2 helt i trä

Logicenters bildar joint venture med GARBE Industrial Real Estate för att bygga upp en starkt ESG-fokuserad logistikportfölj i Tyskland. Som ett första projekt är de utvecklar 27 000 kvm i Straubing helt av trä.

Nrep Logicenters, en urban investerare med 19 miljarder euro i tillgångar under förvaltning, och Den tyska logistikutvecklaren och investeringschefen GARBE Industrial Real Estate (10 miljarder euro AUM, 6m kvm lageryta) kommer gemensamt att fungera som utvecklings- och kapitalförvaltare för samriskföretag. GARBE Industrial Real Estate-teamet kommer att leda projektet.

Joint venture-partnerna fokuserar på att ytterligare stärka sitt fotavtryck i Tyskland genom bygga upp en hållbar logistikportfölj. Med detta samarbete, Logicenters och GARBE exemplifiera deras pågående ansträngningar att tillhandahålla toppmoderna logistiklösningar.

Den första utvecklingen av det gemensamma företaget är en grönområdesutveckling i Straubing (Bayern). Målet är att bygga ett modernt och grönt logistiklager på ca. 24 400 kvm på en fastighet på ca. 47 000 kvm. Anläggningen beräknas stå färdig under Q3/2025. Det kommer vara belägen i Straubing Sand – Straubings hamnområde – med direkta motorvägsförbindelser till München, Regensburg och Passau, samt Tjeckien.

Projektet i Straubing kommer att utvecklas i linje med det gemensamma företagets ambitiösa hållbarhetsmål och kommer att byggas helt av trä, inklusive högsta ESG standarder.