Nyheter

Peab bygger nytt simhallskvarter i Partille

Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt simhallskvarter i Partille kommun. Beställare är Partillebo och kontraktssumman uppgår till 1,3 miljarder svenska kronor.

Uppdraget består av att bygga ett nytt simhallskvarter med simhall, bostäder, lokaler och parkeringsanläggning på området Partille Port i centrala Partille. Simhallen kommer att ha plats för såväl träning som återhämtning och bland annat innehålla en motionsbassäng, två multibassänger med ställbart vattendjup och ett familjebad med vattenrutschkana. I simhallen inkluderas även en separat relaxavdelning med tillhörande friskvårdsytor. I simhallskvarteret kommer 95 hyresrätter att byggas tillsammans med verksamhetslokaler. Intill och under byggnaden byggs en parkeringsanläggning.

– Jag är väldigt glad och stolt över att vi på Peab får fortsätta vara med och utveckla Partille, den här gången tillsammans med Partillebo. Att bygga simhall är en betydelsefull samhällssatsning och en viktig plats för såväl motion som avkoppling. Jag hoppas att det nya simhallskvarteret kommer att öka livskvaliteten för Partilleborna och samtidigt ge ringar på vattnet för att skapa en än mer levande stadsbild, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

Placeringen av simhallen intill Partille Arena blir ett naturligt sätt att expandera området – ett arbete som påbörjades redan 2012. Simhallen och parkeringshuset kommer, liksom grannfastigheten Partille Arena, att få energiförsörjning från solenergi. Simhallen ska stärka Partilles position som en av Sveriges främsta idrottsstäder genom att ge goda möjligheter för föreningslivet gällande breddidrott och vara en mötesplats för alla som bor och verkar i Partille.

– Vi ser fram emot att bidra till att stärka Partilles identitet som en framstående idrottsstad och samtidigt erbjuda en modern och hållbar boendemiljö. Det här är en investering i både nuet och framtiden för vår kommun, säger Mats Nilsson, vd på Partillebo.

Uppdraget är en totalentreprenad och projekteringen startar omgående.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2024.

FAKTA SIMHALLSKVARTERET:

Följande ingår i Peabs uppdrag i simhallskvarteret:

10 000 kvadratmeter simhall.

1 000 kvadratmeter relax och kompletterande friskvårdsytor.

1 000 kvadratmeter lokaler (mot Gamla Kronvägen).

4 000 kvadratmeter verksamheter.

11 000 kvadratmeter hyresbostäder

Parkeringsanläggning direkt söder om simhallskvarteret samt under bostadsdelen i öster.

Illustrationer: Norconsult