Nyheter

K-Prefab levererar stommar till nybyggnation på LV6 i Halmstad

K-Prefab AB har tecknat avtal med NCC om leverans av stomlösningar till nya utbildnings- och förvaringslokaler på Luftvärnsregementet, LV6, i Halmstad. Slutkund åt NCC är Fortifikationsverket.

K-Prefab ska leverera stomlösningar inklusive montage till två byggnader varav den största omfattar 24 000 kvm. Lokalerna kommer innehålla bland annat hallar för lastbilar och materielunderhåll, specialsalar för teori- och simulatorutbildning, aula, kontor, omklädningsrum och teknikutrymmen. Byggnaden uppförs enligt standarden Miljöbyggnad Silver i tillämpliga delar.

– Vi ser fram emot att få samarbeta med NCC i detta projekt. Att vi fått förtroendet att leverera till denna typ av byggnation visar på vår mångsidighet och flexibilitet som stomentreprenör, säger Stefan Paulsson, VD på K-Prefab.

Produktion av de prefabricerade betongelementen samt montage kommer att pågå under större delen av 2024.

Läs mer om K-Prefabs stomsystem: 

Stomentreprenör inom betongelement – K-Prefab (kprefab.se)