Nyheter

Nominerad till Årets Bygge 2024

Tillsammans med entreprenören BRA Bygg har Vectura och Next Step Group utvecklat den spektakulära byggnad som är tänkt att bli det pulserande hjärtat i en ny life science-stadsdel i Mölndal. Nu är huset en av tre tävlande som nomineras i Årets Bygges kategori Hotell och kontor 2024. Uppdelat på sex olika kategorier är det de 18 bästa byggprojekten i Sverige, slutförda under 2023, som gör upp om titeln Årets Bygge 2024.

Vinnaren koras den 19 mars och streamas på byggindustrin.se.

Byggbranschens ledande nyhetstidning Byggindustrin sammanfattar projektet så här i sin nomineringsartikel:

”Strax söder om läkemedelsjätten Astra Zenecas forskningsanläggning i Mölndal utanför Göteborg växer life science-klustret GoCo Health Innovation City fram. Den 21 000 kvadratmeter stora signaturbyggnaden GoCo House är tänkt att bli områdets hjärta med bland annat kontor, labb, co-working, restaurang och konferenslokal. Husets utseende påminner om lådor i olika storlekar staplade på varandra, vilket arkitektbyrån Semrén & Månsson motiverat med att man vill ”visualisera det icke-statiska och ständigt föränderliga som präglar både forskning och livet i allmänhet.”

– Vi jobbade extremt nära vår entreprenör, vi hade en ABT i samverkan och den sker från och med första strecket – från väldigt tidiga kalkyler och hela vägen igenom. Entreprenören och beställaren jobbade i ett och samma team vilket är en framgångsfaktor. Därför kunde vi hålla tider och budget. Vi hade inte kunnat hålla det tempot vi haft utan den samverkan vi haft. Vi är extremt nöjda med arbetsprocessen ihop med vår entreprenör, säger Anna Eckerstig, fastighetsutvecklingschef (Director Real Estate Development) på GoCo Development AB.

Fakta:

Entreprenör: BRA bygg
Beställare: GoCo Development AB
Hyresgäst: I dagsläget över 50st bolag. Bland annat Afry, Volvo Cars, Mölnlycke Health Care, Siemens Healthineers
Arkitekt: Semrén & Månsson Arkitekter
Entreprenadform: ABT i samverkan
Totalkostnad: 700 mkr

Läs hela Byggindustrins nomineringsartikel om GoCo House här: 

https://www.byggindustrin.se/b…