Nyheter

NCC renoverar två bostadskvarter i Köpenhamn

NCC ska renovera Ågården i Nörrebro, Köpenhamn, och nu inleds arbetet. Uppdraget är det första projektet som görs inom ramen för samarbetet fsb HJEM, som NCC är en del av. Ordervärdet för projektet är cirka 225 MSEK.

NCC har tidigare projekterat och ska nu utföra renoveringen av 326 bostäder i två större bostadskvarter. Renoveringen görs med hänsyn till pågående verksamheter och boende i området. Ågården-kvarteren ligger i Nörrebro i centrala Köpenhamn och byggdes på 1980-talet.

– Upprustningen av Ågården är ett uppdrag som matchar väl med NCC:s kompetens. Återigen ska vi arbeta mitt i ett bostadsområde, vilket ställer höga krav på samarbete och kreativa lösningar för att göra renoveringsarbetet så smidigt som möjligt för boende i området, säger Katrine Hald, senior projektledare för renovering på NCC.

Fsb HJEM är ett samarbete mellan NCC, COWI, Arkitektur Norden och Smith Innovation för att renovera bostäder åt fsb, Köpenhamns största allmännyttiga bostadsförening.

Arbetet inleds under våren 2024 och förväntas vara klart under 2026. Ordervärdet om cirka 225 MSEK orderregistreras i affärsområde NCC Building Nordics I första kvartalet 2024.