Nyheter

Fredrik Vitrera Luiga utsedd till tf vd för Botkyrkabyggen

Fredrik Vitrera Luiga är utsedd till tillförordnad vd för AB Botkyrkabyggen. Beslutet har fattats av Botkyrkabyggens styrelse.

Fredrik Vitrera Luiga är idag ekonomichef på AB Botkyrkabyggen och har arbetat i företaget drygt 6 år. Tidigare har han bland annat varit vd för Nynäshamnsbostäder samt har lång erfarenhet inom branschen.

– Jag ser mycket fram emot att ta vid som vd för Botkyrkabyggen, som är ett välskött företag med goda finanser, ett företag som har engagerad personal och boende. Tillsammans ska vi fortsätta att se till att företaget är fortsatt framgångsrikt och står för stabilitet och trygghet, säger Fredrik Vitrera Luiga.

AB Botkyrkabyggen ägs av Botkyrka kommun. Företaget äger ca 10800 lägenheter.

Uppdraget som vd för Botkyrkabyggen är ett tf-uppdrag i första hand under ett års tid. Fredrik Vitrera Luiga tillträder som tillförordnad vd för Botkyrkabyggen 1 januari 2024.