Nyheter

Första spadtaget: Riksbyggens Brf Sjöparken i Gällivare

I maj öppnade Riksbyggen upp för säljstart av 61 bostäder i Brf Sjöparken i centrala Gällivare och redan den 6 september gjordes det första symboliska första spadtaget. De som först satte spaden i marken var Birgitta Larsson, kommunalråd Gällivare kommun, Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen och David Sundström, affärschef på Lindbäcks tillsammans med Ulla-Britt Karlsson, lägenhetslöpare.

Brf Sjöparken säljstartade i maj och ingår i ett samarbete med LKAB för att bidra med fler nya bostäder i rådande bostadsbrist och möjliggöra att dessa blir klara så snart som möjligt. Inflyttningen i Brf Sjöparken planeras redan till årsskiftet 2024/2025.

– Här i Gällivare är efterfrågan på bostäder stark. Vi vill verkligen vara en del i lösningen för bostadsbristen i Gällivare och det känns därför riktigt bra att sätta spaden i marken för Brf Sjöparken i Malmfälten och bidra till kommunens tillväxt genom fler bostäder säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr.

– Den gröna omställningen inom industrin börjar här i Gällivare och för att det skall lyckas och bli positivt för Gällivare kommun behöver vi fler bostäder, mycket fler bostäder, och vi behöver dem nu. Att Riksbyggen är med och bidrar till att Gällivare får ytterligare 61 bostäder ger oss möjlighet att på sikt nå vårt bostadsmål. Att husen har fokus på hållbarhet är mycket bra och ligger i tiden. Riksbyggens bostadsbyggnation är positivt och viktigt och ett led i att kunna bidra till en positiv befolkningsutveckling i Gällivare kommun, säger Birgitta Larsson (S) kommunalråd i Gällivare.

Första bostadsrättshusen med solceller i Gällivare

Brf Sjöparken består av 61 moderna lägenheter, med inglasade balkonger, från 1-4 rum och kök om 29-97 kvadratmeter fördelade på två bostadshus. De blir de första nyproducerade bostadsrättshusen i Gällivare med solceller på taken.

Visningsdag för Brf Sjöparken den 10 september

Under Riksbyggens stora visningsdag söndagen den 10 september mellan kl 12-14 kommer bland annat Brf Sjöparken att ingå bland projekten som visas. Visningsdagen äger rum på Svensk Fastighetsförmedlings Storgatan 11, i Gällivare mäklarkontor.

Trygghetslöftet

Riksbyggen har sedan lång tid Trygghetslöftet. Trygghetslöftet ger ett ekonomiskt skydd för köparna om något oförutsett händer. Med Trygghetslöftet får köparen ekonomisk hjälp om man inte lyckas sälja sin bostad, blir sjukskriven eller arbetslös,

Läs mer om:

Trygghetslöftet

Mer om:

Brf Sjöparken