Nyheter

Veidekke: Bygger ännu fler bostäder i Lille Løren Park

Selvaag Bolig och Nordr har gett Veidekke uppdraget att även bygga den tredje och sista etappen av Lille Løren Park-projektet i östra Oslo. Delprojektet består av 165 miljöcertifierade lägenheter i tre flerbostadshus.

Kontraktet är ett totalt kontrakt värt 322 miljoner NOK exkl. MOMS.

– Vi tackar för ert fortsatta förtroende och är mycket glada över att komma igång med den sista delen av detta stora bostadsprojekt, trots en något krävande marknad. Vi tycker om att bygga åt Selvaag och Nordr, och vi gillar vår tid på Løren, där vi har byggt nya bostäder kontinuerligt i över tio år nu. Vi tror att detta kommer att bli ett av Oslos bästa lägenhetsprojekt och har ett av våra bästa bostadsteam på plats, säger avdelningschef Kaare Gilhus på Veidekke Bygg Oslo.

I Løren har en ny stadsdel vuxit upp där det tidigare fanns ett industriområde och ett militärläger. Lille Løren Park kommer, när denna tredje byggetapp är klar, att bestå av 355 miljöcertifierade lägenheter enligt BREEAM-NOR-standarden och en förskola. Den tredje byggfasen består av 37, 63 respektive 65 lägenheter i tre flerbostadshus i sju och åtta våningar med soliga gemensamma terrasser på taket.

Byggarbetet har redan startat, planerat färdigställande är fjärde kvartalet 2025. Läs mer om projektet här. Uppdraget ingår i Veidekkes orderreserv för andra kvartalet 2023.

Foto: HRTB Arkitekter