Nyheter

Sizes VD, Mikael Anjou, samtalar den 4:e juli i Almedalen om skenande byggpriser och om möjligheterna med industriellt byggande

Sizes, totalentreprenör och industriell tillverkare av flerbostadshus är på plats i Visby under Almedalsveckan. Sizes VD, Mikael Anjou, samtalar bland annat om åtgärder mot de skenande byggpriserna och om hur industriellt träbyggande bygger attraktiva livsmiljöer.

Programpunkter måndag 4 juli:

Programpunkt: ”Landet bygger staden – Industriellt träbyggande bygger attraktiva livsmiljöer”

Tid: 9.00- 9.50

Arrangör: Trästad Sverige, Smart Housing Småland

Plats: Klinttorget 4, Gotland Soldathem, ”Innergården entré mot lilla torget”

Medverkande: Susanne Rudenstam; Sv Träbyggnadskansli + Trästad, Mikael Anjou; Sizes, Andreas Falk; Arkitekturkontoret

Bakgrund: De flesta av prefab bostadsbyggare i trä har sina fabriker på mindre orter. Hur skapas samverkan mellan stad och land på fler plan? Hur kan tre perspektiv på klimatriktiga och ekonomiskt konkurrenskraftiga byggsystem i trä från mindre orter och glesbygd bygga våra växande men hållbara städer?

Klicka här för att komma till programpunkten på Almedalsveckans webbsida.

Programpunkt:

Byggpriserna för bostäder fortsätter att skena, vad kan vi göra här och nu för att sänka kostnaden?”

Tid: 13.00- 14.00.

Arrangör: Coreco AB

Plats: Skeppargatan 24, ”Innergården”

Medverkande: Johanna Malkan Nyberg; Innkjøpsdirektør Veidekke ASA, Mikael Anjou; VD Sizes, Mikael Sjölund; VD Coreco, Niclas Bagler; Landschef Sverige BoKlok, Torbjörn Glad; Intraprenör JM

Bakgrund:

Vi har små möjligheter att påverka inflation, råvarupriser och flaskhalsar i de globala försörjningsystemen. Men vi behöver inte stå handfallna. Genom att arbeta aktivt med försörjningskedjan kan bostadsutvecklare hitta innovativa vägar, till exempel med det som i industrin kallas make or buy.

klicka här för att komma till programpunkten på Almedalsveckans webbsida.