Nyheter

Byggstart: Kattvikskajens nya parkering- och kontorshus i Hudiksvall

Byggnationen av det nya parkering- och kontorshuset på Kattvikskajen i Hudiksvall är nu officiellt igång. Det traditionsenliga första spadtaget togs under torsdagen den 27 maj. På plats fanns representanter från JSB Construction AB, Fastighets AB Glysis och Hudiksvalls kommun.

I ett något blåsigt Hudiksvall togs det första spadtaget för Hudiksvalls nya Parkering- och kontorshus. För att undvika trängsel i rådande pandemi filmades ceremonin och sändes live via länk.

Fysiskt närvarande på plats fanns Jonas Holm, Kommunalråd Hudiksvalls kommun, Torsten Myrgren, ordförande Fastighets AB Glysis, Pär Widell, VD Fastighets AB Glysis, Peter Axelsson, Affärsområdeschef JSB och Jimmy Wallner, Entreprenadchef JSB.

JSB Construction AB står som totalentreprenör för byggnationen som är kombinerat parkeringshus i 6 plan och kontorshus i 5 våningsplan, varav våning 2-5 i kontorsdelen kommer att byggas i trä. Parkeringshuset inkluderar även ett gym. Sammanlagt utgör byggnationen totalt 16 500 kvm (BTA), varav 5500 kvm kommer att bli kontorslokaler.

Byggnaden är ritad av Tengbom Arkitektkontor.

-Vi på JSB är otroligt glada och stolta över det förtroende och de positiva återkopplingar vi fått av Hudiksvall sen vår första kontakt. Projektet med P-hus och kontorshus är vårt 6:e projekt i Hudiksvall. Att vi är först ut på Kattvikskajen är naturligtvis extra speciellt. Kombination i kvarteret med bostäder, P-hus och kontor signalerar framtid, utveckling och tillväxt i kommunen. Detta kontorshus kommer att utgöra en form av visuell entré till Kattvikskajen och samtidigt utgöra ett nytt och spännande landmärke för Hudiksvall som kommun, säger Pether Fredholm, VD på JSB.

JSB bygger sedan tidigare 59 bostäder åt Hudiksvallsbostäder på Kattvikskajen och byggnationen av parkering- och kontorshuset för Fastighets AB Glysis blir JSB:s andra projekt i det nya området.

En helt ny stadsdel

Den nya stadsdelen Kattvikskajen är ett gammalt hamnområde som tidigare används för Hudiksvalls träindustri. Området ska nu byggas upp till en attraktiv stadsdel med varierad bebyggelse av bostäder, skola, kontorslokaler, restauranger och ett kajstråk längs med i Hudiksfjärden. Exploateringen av hamnområdet är viktig för kommunens bostadsmarknad och näringslivets behov i centrala Hudiksvall.