Nyheter

Storsatsning på tillväxt

AB Regin aviserar ny storsatsning på tillväxt. Den 1 juni flyttar koncernens centrala FoU-avdelning från Landskrona till Lund och därmed skapas ett innovationscenter för automationsteknik och digitalisering.

Här ska framtidens green-tech lösningar för smart klimatstyrning i fastigheter riktade mot den internationella marknaden ta form.

– Automationsbranschen genomgår just nu flera transformationer som kräver avancerade lösningar där flera tekniker ska samspela. Lund är ett internationellt affärs- och innovationscentrum för högteknologiska företag. I kombination med närheten till Lunds universitet, ett av Sveriges högsta rankade lärosäten, ger detta oss perfekta förutsättningar för att accelerera innovation och tillväxt, säger Gunnar Åberg, Chief Technology Officer på AB Regin.

Det nya innovationscentret etableras på Ideon Science Park, en samlingspunkt för utveckling av life-science, programmering / IoT, telekommunikation, energi och smarta material. De nya lokalerna är utformade för att förbättra samarbete och innovation genom delade arbetsytor, kreativa rum, toppmoderna laboratorier och bekvämligheter som gym, restauranger och rekreationsanläggningar i närheten.

– FoU har alltid varit kärnan i Regins strategi. Regin genomför nu stora investeringar för framtida tillväxt och flytten till Lund och Ideon är en viktig milstolpe, säger Fredrik Wiking, VD och koncernchef på AB Regin.