Nyheter

Veidekke bygger hyreslägenheter åt Aberdeen

Veidekke kommer att bygga 160 hyreslägenheter åt Aberdeen Standard Investments i Sisjödal, Göteborg. Projektet är en totalentreprenad fördelat på fyra huskroppar. Kontraktssumman är på 205 MSEK och första inflytten är beräknad till augusti 2022.

Tillsamman med Nordr Eiendom, tidigare Veidekke Eiendom, har Veidekke Entreprenad utvecklat och projekterat fram projektet Sisjön. Bygglov och startbesked för de 160 lägenheterna är på plats och produktionen har nyligen startat. Att det nu är en annan slutbeställare är ett bevis på hur föränderlig byggbranschen är.

– Det ska bli kul att jobba med vår nya kund, Aberdeen Standard Investments, säger Christer Carlberg, arbetschef för Veidekke Bygg Väst. Jag är övertygad om att vi gemensamt kommer att leverera ett projekt i toppklass och att vi tillsammans kommer hitta nya projekt att samarbeta i. Projektet Sisjön är ett konsortie mellan vår bygg- och anläggningsverksamhet och Veitech. Ett samarbete som fungerar klockrent och är en av våra styrkor i företaget, fortsätter Christer Carlberg.

Sisjödal är ett större utvecklingsområde som fullt utbyggt kommer innehålla ca 550 bostäder. Området är vackert beläget i en slänt mellan Sandsjöbacka naturreservat och Sisjöns handelsområde i sydvästra Göteborg.

– Hyresprojektet i Sisjödal stämmer mycket väl in på vad vi söker. Moderna lägenheter i attraktiva områden kring storstäderna med närhet till service och kommunikationer samt med ett långsiktigt förvaltningsperspektiv i projekteringen som leder till miljöeffektiva fastigheter. Vi uppskattar möjligheten att tillsammans med Veidekke Entreprenad genomföra detta projekt, säger Magnus Kenning, transaktionschef, Aberdeen Standard Investments.