Nyheter

Nya Hovås får padel och gymanläggning

SATS tar plats i Nya Hovås med en träningsanläggning utöver det vanliga. I ett helt nybyggt hus erbjuder de ett toppmodernt träningscenter som även kommer erbjuda tre padelbanor i egen regi och bollsportaktiviteter som exempelvis basket och innebandy på gruppträningsschemat.

– I somras testade vi med en padelbana på torget som blev ett väldigt uppskattat inslag i området. Jag är övertygad om att SATS kommer att tas emot med öppna armar, säger Louise Heilborn, projektutvecklingsansvarig på Next Step Group.

Nya Hovås snabba utveckling och befolkningstillväxt har bäddat för större etableringar, och när Next Step Group nu lyckats få gymjätten SATS ombord är det ännu ett bevis på både områdets och varumärkets dragningskraft.

– Vi har sneglat på varandra ganska länge och det är kul att få hälsa SATS välkomna i gänget. Sedan känns det ju extra bra med aktörer som nysatsar i dessa oroliga tider, säger Louise Heilborn.

Genom SATS etablering i Nya Hovås förstärks områdets hälsoprofil ytterligare. Sedan tidigare finns Friskis & Svettis i Kodakhuset, och Peoples Training med sin inriktning på individuell personlig träning. I den nya byggnaden, kallad Indigo, skapas över 2 000 kvadratmeter gym och padelhallar samt en gruppträningssal som även kan användas för basket och andra bollsporter. Med över sju meter högt i tak och en stor uppglasad fasad säkerställs både utrymme och ljus – fjärran från både traditionella gym och padelhallar.

Nya fastigheten Indigo placeras norr om Hovås Allé i anslutning till den kommande förskolan. Byggstart sker med markarbete redan denna vecka, och planerad inflyttning i februari 2022.

Bild: White Arkitekter