Nyheter

Första hyresgästerna flyttar in i Familjebostäders nya hus i Bergsjön

Mellan Tellusgatan och Bergsjövägen växer ett nytt bostadsområde fram med både hyresrätter och bostadsrätter. Nära Merkuriusgatan finns både natur och kultur – ett stenkast härifrån kommer Bergsjöns nya kulturhus att ligga. Unders mars har Familjebostäders första hyresgäster flyttat in.

De fyra husen med totalt 87 lägenheter byggs av Framtiden Byggutveckling för Familjebostäder. Projektet ingår i BoStad2021 och tolv av lägenheterna är byggda för unga personer utifrån ett samarbete med jagvillhabostad.nu.

– Nu har hälften av de nya lägenheterna fyllts med hyresgäster, säger Siv Undén, områdeschef för Bergsjön centrum på Familjebostäder.

– Det är positivt för oss att välkomna nya hyresgäster. Några flyttar inom Bergsjön och andra kommer från helt andra håll. Det är mycket som händer häromkring nu, förutom våra hyresrätter finns nya bostadsrätter och snart ett nytt kulturhus alldeles runt hörnet. Dessutom har vi den fantastiska naturen som omger oss, fortsätter Siv Undén.

Här finns ettor, tvåor, treor och femrumslägenheter. Alla lägenheter har balkong och mellan husen skapas en stor trivsam gård med lekplats och inbjudande samlingsytor med grillplats och sittgrupper. Här finns också en studsmatta i marken till glädje för små och stora.

Foto: Emma Zetterlund/Familjebostäder