Nyheter

Stockholm: Mögel och bygghinder försenar bygget av Nya Liljevalchs

Renoveringen och utbyggnaden av Liljevalchs konsthall och restaurang Blå Porten drar ut på tiden: bygghinder och mögel sätter käppar i hjulet.

Det var för tre år sedan som Stockholms stad påbörjade en till- och ombyggnad av Liljevalchs konsthall på Djurgården:

En ny byggnad i betong samt en grundförstärkning av restaurangen Blå Porten.

Projektet har försenats ett antal gånger men nu räknar man att allt ska vara klart den 6:e juni 2021. Det har även blivit dyrare än beräknat – från 395 miljoner kronor till det nya beslut om investeringen som klubbades i oktober 2019: 570 miljoner kronor.

– Budgeten är tajt men vi tror att vi håller den. Men det får inte hända något mer nu. Det är verkligen på gränsen. Men det borde inte hända något, det värsta har vi passerat, säger Ira Lagercrantz, projektansvarig på fastighetskontoret till Östermalmdirekt.