Nyheter

Jaktia inviger Pistolhall i Jönköping

Nu fortsätter den stora satsningen på Jaktia Jönköping Hulukvarn Arena. På lördag den 29 februari öppnas dörrarna till vår helt nya och toppmoderna pistolhall för precisionsskytte.

Intresset för den nya pistolhallen har varit stort. Flera pistolskyttar har efterfrågat en hall för att kunna träna skytte inomhus under hela året. Nu står den nya hallen färdig och är redo för invigning.

– Det finns många olika grenar inom pistolskytte. Hallen är perfekt för skyttar som vill träna precisionsskytte i en toppmodern miljö, säger Christian Larsson, vd på Jaktia Jönköping.

– Vi använder oss av Sius markeringssystem, ett modernt program som innebär att skyttarna direkt kan se träffbilden på en dataskärm vid platsen  de står.

Den nya hallen är 25 meter lång och kan ta emot sex skyttar åt gången. Vill man boka tid görs det enkelt på Jaktia Jönköpings hemsida. Här ges även möjlighet att få hjälp med skyttet av några av Sveriges ledande skjutinstruktörer.

– Vi vill fortsätta att utveckla Jaktia Jönköping Hulukvarn Arena och vår nya pistolhall är en viktig del i detta. Vårt läge mitt i södra Sverige innebär att den ger många skyttar möjligheten att träna på precisionen under hela året, säger Christian Larsson.

Under invigningsdagen kommer representanter från leverantörerna Fondprodukter, RUAG Ammotec och SAKO Sweden att finnas på plats. För de som har licens på pistol finns även möjlighet att provskjuta pistoler och gevär från de tre leverantörerna. Skyttet kommer att genomföras i den nya pistolhallen och den nyss invigda skjutbiografen.

Sedan tidigare inhyser Hulukvarn Arena en 80 meter lång inskjutningstunnel, modern hundsporthall, skjutbiograf samt en stor butiksyta innehållande allt som rör jakt, skytte, hund, fiske och friluftsliv.

Pistolhallen blir den fjärde etappen i företagets satsning, men mer är att vänta under året.

– Vi kommer även att öppna en löpande älgbana och en hall för lerduveskytte, så det är verkligen full fart på verksamheten på Hulukvarn Arena, säger Christian Larsson.

Bild av coreyjonesvisuals från Pixabay