Nyheter

Vallastaden i Linköping: Brf Lärdomsgatan slutsålt

I Vallastadens sprakande arkitektur har nu ytterligare ett projekts sista bostadsrätt hittat ny ägare. I Brf Lärdomsgatan 21 är nu alla lägenheter helt slutsålda, endast en lokal kvarstår och inflyttningen beräknas ske under hösten 2020.

– Det har varit stort intresse, berättar Johan Jansson som är ansvarig fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Linköping. Det är riktigt vassa planlösningar med hög kvalitet i byggnationen som helhet.

Bostadsrättsföreningen har ett centralt läge i ett av Linköpings nyaste områden med unik struktur och som utgör en av Sveriges mest innovativa stadsdelar. Invigningen skedde under ett bo och samhällsexpo 2017 där 40 aktörer har samsats om täta kvarter med blandad bebyggelse och gott om gröna inslag. Ungefär 1000 bostäder skapades och här finns närhet till fantastisk natur med några minuters promenad till Mjärdevi och LiU.

– Många köpare i Vallastaden kommer utifrån, och har ingen koppling till Linköping sen innan. Man märker tydligt hur man uppskattar den urbana karaktären som mixas med naturen och skogen alldeles inpå knuten. Miljön i området är familjär, man hälsar på varandra och har tillgång till många fina gemensamma ytor såsom ”Felleshus” och som i detta fall där man har vinterträdgård på taket, berättar Johan Jansson på Svensk Fastighetsförmedling.

Brf Lärdomsgatan 21 släpptes på marknaden under sommaren 2019 så säljtakten har varit relativt hög. En marknadsanpassad prisbild har kombinerats med en skräddarsydd försäljningsprocess med rätt marknadsföring menar mäklaren varit avgörande för resultatet. Bostäderna är också attraktiva med rätt storlekar och låga driftskostnader.

Foto: Jan Norrman