Nyheter

Ny stadsdel i Kungsängen i Uppsala: Mälardalens Mur & Puts får i uppdrag att mura fasaden i Senapsfabriken

Fasadgruppens dotterbolag Mälardalens Mur & Puts har tecknat avtal med NCC om att vara med och bygga upp en del av en ny stadsdel i Kungsängen i norra Uppsala som omvandlas från industriområde till levande bostadsområde.

Från ättiksfabrik och slottssenap till nyproducerat bostadsområde. På området för gamla Slottsfabriken på Kungsgatan uppförs nu kvarteret Senapsfabriken i olika etapper. I den gamla senapsfabriken från slutet av 1960-talet, hade Slotts sin framgångsrika verksamhet tidigare. Senapsfabriken ligger i stadsdelen Kungsängen, en stadsdel som nu genomgår en förvandling från industriområde till attraktivt bostadsområde centralt i Uppsala.

Mälardalens Mur & Puts har fått i uppdrag att mura fasaderna till två kvarter med totalt 318 lägenheter med start under 2020 och med planerad första inflyttning i slutet av året. Daniel Svensson, VD för Mälardalens Mur & Puts kommenterar:

– Vi är väldigt glada över vårt framgångsrika samarbete med NCC och att Mälardalens Mur & Puts får vara en del av det här spännande projektet. Uppdraget är både omfattande och väldigt roligt och passar oss väldigt bra som fasadentreprenör i en större koncern.