Nyheter

BSK Malmö utvalda i prestigefylld arkitekttävling

Det var i höstas som KKB Fastigheter AB utlyste en arkitekttävling med syfte att gestalta ett framträdande bostadskvarter i nya stadsdelen Stationsstaden i Kävlinge. I hård konkurrens kvalificerade sig BSK Malmö som ett av tre utvalda – av totalt 46 – arkitektkontor!

– Det här blir en fin referens för framtida dialoger med andra hyresrättsutvecklare, säger Charlotte von Brömssen, som tillsammans med kollegorna Karin Lantz och Martin Nilsland fick chansen att förevisa sin kompetens inom stadsgestaltning.

Den bärande tanken i tävlingsbidraget var att förnya idén om ”grannskapskänsla”. Förslaget bygger på en rikedom av kontaktytor där människor kan mötas, känna trygghet och gemenskap. Till exempel ett litet torg med många entréer, lite sydeuropeiskt i sin storlek, och en gemensamhetslokal där man också kan hämta sin hemleverans av mat och kläder.

– Det har varit givande att få vara med och förnya hyresrätten som koncept och samtidigt visa vad vi kan inom kunskapsfältet ”gestalta stad”. Särskilt nöjda är vi över att vi hittade en skala i kvarteret som, trots sin höjd på förutbestämda 6-7 våningar, anknyter till den skånska småstadskaraktär som präglar Kävlinge, säger Charlotte.