Hällsnäs utanför Göteborg fortsätter att utvecklas som en av Västsveriges mest uppskattade matdestinationer. Nu byggs 32 nya hotellrum med utsikt över Landvettersjön, en satsning som tar Hällsnäs ett steg närmare visionen om att skapa en helhetsupplevelse med fokus på gastronomi och natur.
– Vi har länge haft ambitionen att skapa mer än en middag. De nya rummen gör det möjligt för oss att ge gästerna en helhetsupplevelse, inte bara ett besök vid bordet, säger Thomas Sjögren, kock, delägare och ansvarig för Hällsnäs gastronomiska utveckling.
De nya hotellbyggnaderna ligger precis vid strandkanten av Landvettersjön, där naturen har fått styra exteriören. Fasaden är utformad för att smälta in i omgivningen, med sedumtak och varmgrå träpanel som harmoniserar med landskapet. Mellan huskropparna har naturen återskapats med skogsväxter och ängsarter som gynnar pollinatörer och bevarar den biologiska mångfalden.
– Vi har försökt att påverka naturen runt de nya byggnaderna så lite som möjligt, förklarar Åsa Viken, hotelldirektör på Hällsnäs, och fortsätter:
Vår önskan är att Hällsnäs ska vara en plats där vardagen får stanna utanför dörren, där naturens harmoni möter smaker, dofter och upplevelser som tilltalar alla sinnen.”
Tillbyggnaden rymmer totalt 32 rum, varav fyra sviter med egen bastu samt 28 dubbelrum. Samtliga rum har balkong med utsikt över Landvettersjön – flera så nära att man skämtsamt säger att man kan meta från balkongen. Inredningen präglas av lugna, naturliga toner och mörka snickerier. Här får naturen tala, med Landvettersjön som rummens största tavla.
– Det här är ett naturligt steg i att utveckla Hällsnäs till en plats där människor vill stanna, njuta och komma tillbaka, avslutar Thomas Sjögren.
Med de nya rummen kan Hällsnäs nu ta emot upp till 136 gäster. Projektet har genomförts tillsammans med Arkitektbyrå Design och inredningsstudion W8 Hotel Design. De nya rummen öppnar den 7 november 2025.