Nyheter

Zengun och Atrium Ljungberg tecknar vidare avtal för ombyggnation av Söderhallarna

Zengun och Atrium Ljungberg har tecknat ett fas 2 – avtal för kommande renovering och ombyggnation av Söderhallarna i Stockholm. Projektet syftar till att stärka Söderhallarna som en självklar matdestination och kreativ mötesplats vid Medborgarplatsen.

Söderhallarna har, med sin blandning av arbetsplatser, handel, restauranger, biograf och saluhall, sedan länge haft en självklar position som ett viktigt nav på Södermalm.

Fastigheten omfattar idag ca 38 000 BTA och klassificerades 2019 enligt den högsta kulturbevarande nivån. Det innebär ett högt skydd både interiört och exteriört av den postmodernistiska arkitekturen.

Under cirka ett års tid har Zengun tillsammans med Atrium Ljungberg drivit en fas 1 med fokus på projektering och planering av själva genomförandet. Projektet omfattar utvändig och invändig renovering samt påbyggnad av fastigheten. Ordersumman uppgår till 775 miljoner kronor.

Projektet har höga hållbarhetsmål och ska miljöcertifieras enligt BREEAM SE Bespoke till nivå Very good.

– Vi är mycket glada att tillsammans med Atrium Ljungberg ta nästa steg och nu kliva in i en aktiv produktionsfas av projektet genom samverkan, säger Julia Kågström, arbetschef, Zengun.

– Nya Söderhallarna blir ett hem för matupplevelser och kreativa näringar i hjärtat av Södermalm. Vi kommer också att förbättra orienteringen i kvarteret med tydligare entréer och stråk genom huset för att skapa en levande mötesplats för södermalmsbor, stockholmare och besökare, säger Kati Stork, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.