Nyheter

Byggstart: Skandinaviens största outletanläggning – Malmö Designer Village

MDV-AB har slutfört avtalet och lämnat in köpeskillingen för marken öster om Löddeköpinge, vilket innebär att bygget av Skandinaviens största outletanläggning, Malmö Designer Village, nu kan påbörjas.

Malmö Designer Village kommer att omfatta cirka 110 butiker och ett tiotal restauranger, och förväntas slå upp portarna sommaren 2026. Hittills har flera stora globala varumärken förbundit sig att öppna på Malmö Designer Village, bland annat Levi’s, Adidas, Marc O’Polo, och Skechers. Fler internationella och svenska varumärken kommer att presenteras inom kort.

Malmö Designer Village är beläget 20 minuter från Malmö och endast 50 minuters bilresa från Köpenhamn vilket innebär ett upptagningsområde på över 3,8 miljoner invånare som spänner över Storköpenhamn och södra Sverige. Detta tillsammans med en ökning av den redan höga turismen kommer att stärka den lokala ekonomin.

Majoriteten av utbudet i Malmö Designer Village kommer att fokusera på mode men också på accessoarer, heminredning, sport och friluftsliv. Sortimentet kommer att bestå av tidigare säsongers produkter men även nya kollektioner.

– Jag är glad att vår kommun har fått denna unika etablering. Det kommer att skapa många arbetstillfällen för hela regionen, ge möjlighet att utveckla vår besöksnäring, ge förutsättningar för vårt lokala näringsliv men också skapa grund för förbättrad kollektivtrafik och direktbussar. Allt som är viktigt för Kävlinge kommun och speciellt för Löddeköpinge och våra västra delar, säger kommunstyrelsens ordförande Annsofie Thuresson.

– Dagens nyhet markerar en viktig milstolpe i vårt engagemang att leverera en av Europas ledande shopping- och fritidsdestinationer i norra Europa. I nära samarbete med Kävlinge kommun har vi fortsatt att göra stora framsteg och dessutom lyckats landa stora globala och nationella varumärken, såsom Adidas, Levi’s och Marc O’Polo, som öppnar på Malmö Designer Village. Med en stor och köpstark kundbas och närheten till Köpenhamn, kommer Malmö Designer Village ge ett långsiktigt värde för lokalsamhället och även till den breda regionen redan i första fasen av uppbyggnaden, säger Giles Membrey, VD för Rioja Estates och utvecklingscheferna på Malmö Designer Village.

Läs mer om projektet här: Malmo Designer Village – Scandinavia’s largest outlet destination (på engelska)