Nyheter

Säljstartssuccé för Nordrs Skimra i Malmö

52 av 65 bostäder bokade – det är succéresultatet från VIP-säljstarten av Nordrs projekt Skimra på Citadellskajen i Malmö. Ett fantastiskt resultat i en utmanande bostadsmarknad.

– Det är glädjande att få ett sådant här framgångsrikt besked i den här tuffa marknaden. Det är ett bevis på projektets dragningskraft och på Nordrs styrka som en av Skandinaviens ledande bostadsutvecklare. Precis som vi hoppades på när vi förvärvade Skimra för lite mer än ett år sedan, så har projektet visat sig ha en stark efterfrågan hos bostadsintressenter både på grund av läget och de högklassiga lägenheterna, säger Mårten Othérus, VD Nordr Sverige.

Den 13 juni hade Nordr ett fullsatt VIP-säljstartsevent på Malmö Live med över 250 intressenter på plats. Efter presentation av säljmaterial och möjlighet att träffa representanter från Nordr, mäklare, arkitekter och andra samarbetspartners mynnade eventet ut i att 77 % av alla bostäder blev bokade. Ett resultat utöver det vanliga, speciellt med tanke på att bostäderna säljs på rekordnivåer på Malmömarknaden.

– Vi har jobbat intensivt med projektet under drygt ett års tid för att skapa ett attraktivt projekt med en stark ”måste ha”-känsla. Att få så här många bokade bostäder redan under VIP-säljstarten visar att vi har lyckats. Resultatet skimrar ju, om man får vara sån, säger Caroline Outzen, Regionchef Nordr Syd.

Skimra byggs på ett unikt centralt läge i Malmö, på det sista markområdet som kan bebyggas längs Citadellskajen. Projektet består av 65 bostäder mellan ett till fem rum och kök, alla spektakulära och några lite extra iögonfallande. Exempelvis finns en takvåning högst upp i huset på 183 kvadratmeter. Den vänder sig söderut med utsikt över Malmöhus slott och kanalerna.

Skimra förvärvades av Nordr i maj 2023 och i höst är byggstarten planerad. Då kommer Byggnadsfirman Otto Magnusson att sätta spadarna i marken och arbeta mot den förväntade inflyttningen i slutet av 2026.

Kvarvarande 13 bostäder i Skimra kommer att släppas till allmän försäljning efter sommaren.