Nyheter

Husqvarna Group flyttar huvudkontoret till Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Husqvarna Group om nytt huvudkontor. Avtalet omfattar cirka 2 500 kvadratmeter moderna kontor i den ikoniska fastigheten Mineralvattenfabriken i Hagastaden.

Husqvarna Group grundades 1689 och är idag en världsledande tillverkare av innovativa produkter och lösningar för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat robotgräsklippare, motorsågar och trädgårdsbevattning. Husqvarna Group är också ledande inom utrustning och diamantverktyg för bygg- och stenindustrin. Koncernens produkter säljs huvudsakligen under de globala varumärkena Husqvarna och Gardena i mer än 100 länder. I början av maj 2025 flyttar Husqvarna Group sitt huvudkontor till Mineralvattenfabriken i Hagastaden.

– Vi på Husqvarna Group är mycket glada över att Mineralvattenfabriken blir det nya hemmet för vårt huvudkontor. Platsen passar perfekt för ”världens äldsta startup”, med Mineralvattenfabrikens industrihistoria och Hagastadens livfulla innovationskraft. Vi tror att vårt nya kontorsnav blir en källa till bra samarbete och upplevelser för såväl kunder som medarbetare för en lång tid framöver, säger Leigh Dagberg, Executive Vice President People & Organization, Husqvarna Group.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd. Förutom Mineralvattenfabriken märks nya Life City, Industricentralen och det så kallade PV-palatset.

Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med 50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder och rakt genom stadsdelen planeras för ett av staden största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken.

– Vi är glada att välkomna Husqvarna Group till Mineralvattenfabriken. Det är en fastighet med industriell känsla och en historia. När Hagastaden växer och utvecklas blir det allt tydligare att intresset för stadsdelen ökar. Det är verkligen en plats för framåtlutade och nytänkande bolag, säger Catarina Lennartsson, leasing manager på Atrium Ljungberg. Här finns en unik internationell atmosfär som är svår att hitta någon annanstans i Stockholm, med allt från konstgallerier och restauranger till utomhusgym och takbarer, avslutar Catarina Lennartsson.

Hyresavtalet med Husqvarna är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.