Nyheter

Nytt seniorboendekoncept med fokus på gemenskap ser dagens ljus i Hillerød

Boligselskabet Investering og Seniorbolig i Danmark presenterar ett nytt seniorboendekoncept i Hillerød. Projektet har totalt fem bostäder med ett antal faciliteter som ska stärka gemenskapen för de boende.

Företaget Investering og Seniorbolig A/S presenterar nu ett helt nytt bostadskomplex för Hillerøds seniorer. I projektet ingår ett 150 kvadratmeter stort inomhus gemensamt område, där det ska skapas café, vinbar, hobbyrum och andra aktivitetsmöjligheter som de boende kan hjälpa till att definiera. Samtidigt kommer ett större utomhusgemensamt område med terrasser och parkeringsplatser med laddstationer att etableras.

Projektet ligger på Østergade 4A i Hillerød och omfattar totalt fem bostäder på mellan 50 och 110 kvadratmeter. För varje bostad kommer det även finnas möjlighet att få ett gästrum gjort med eget bad och toalett.

Enligt Bjarke Wolmar, direktör för Investering och Seniorboende, är etableringen av dessa anläggningar ett mycket medvetet val:

– Vi vet att många äldre kräver gemenskap snarare än att sitta mycket ensamma. Det är mot den bakgrunden som vi i projektritningarna medvetet skapat utrymme för stora ytor både inne och ute, där de boende kan lära känna varandra i olika sammanhang, säger Bjarke Wolmar och utvecklar:

– Samtidigt har vi lyckats hitta ett läge som möter seniorernas krav på ett läge med bara 5-10 minuters promenad till järnvägsstationen, gågatan, slottssjön och kulturanläggningarna i staden. Vi tycker läget är perfekt och det är också ett plus att bostäderna kommer med egen parkeringsplats.

Gemensam resa till Spanien

Investering og Seniorbolig är ett systerbolag till företagen Investering og Studiebolig och Investering og Feriebolig. Det öppnar för möjlighet till ännu fler samhällsfrämjande aktiviteter.

– Som husägare i vårt nya Hillerød-projekt får du två gånger om året möjlighet att följa med oss ​​på en resa till vår Hacienda i Spanien. På så sätt vill vi ge de som vill det möjlighet att komma ner under södersolen och utöka sitt nätverk, avslutar Bjarke Wolmar.