Nyheter

Kynningsrud skapar nytt boendekoncept i Forsåker

Det står nu klart att Kynningsrud ska skapa ett modernt och framtidsanpassat boende med cirka 140 lägenheter i den nya stadsdelen Forsåker, strax söder om Göteborg. Avtalet har tecknats med det kommunala bolaget Mölndala Fastighets AB som leder utvecklingen av platsen som varit betydelsefull i århundraden som pappersbruk.

– Vi är stolta över att ha hittat en samarbetspartner som har ambitioner som går helt i linje med vad vi vill ha i Forsåker. Att skapa hem med fokus på framtid, kvalitet och hållbarhet som ger utrymme till platser att mötas, berättar Bjarne Fjellanger, VD Mölndala Fastighets AB.

Huset blir strategiskt beläget i ett av de nya kvarteren vid Kvarnbygatan, som ska omvandlas till ett stadsstråk och blir länken mellan östra och västra delen av staden. Strax intill ligger knutpunkten Mölndalsbro med endast 8 minuters pendel till Göteborg. Placeringen har även närhet till både kulturhistoriska Kvarnbyn och områdets bruksbyggnader där ett besöksmål med upplevelserika verksamheter och miljöer kommer att växa fram.

– Vi är jätteglada att få möjlighet att vara med och utveckla och bygga attraktiva bostäder i Forsåker. Huset kommer att ha ett spännande innehåll med en levande entrévåning med ett boendekoncept som ska erbjuda såväl aktivitet som avkoppling. Vår målsättning är att skapa gemenskap och trygghet samt bidra till glädjande livskvalitet, berättar Olof Olausson, VD Kynningsrud Bostäder.

Tidigare i år tecknade även Mölndala Fastighets AB ett hyresavtal med matvarukedjan City Gross som ska öppna en butik i huset. Bostäderna ska byggas ovanpå i flertalet våningar med närhet till Forsåkers mobilitetshus. Ett av de första stegen i att förverkliga planerna är ombyggnationen av Kvarnbygatan som startar efter sommaren.

Därefter kan byggnationen komma i gång där bostäderna samt matvarubutiken planeras vara klara under 2027.