Nyheter

Ny energicentral hos Moelven Vänerply AB

Moelven Vänerply AB investerar i en ny energicentral. Detta för att Skandinaviens enda plywoodfabrik ska vara rustad för tillväxt och för att möta morgondagens säkerhets- och utsläppskrav.

Investeringen har en ram på 186 miljoner kronor och den nya energicentralen ska stå klar senhösten 2026.

– Först och främst är det här en investering som säkrar arbetsvillkoren för våra medarbetare. Samtidigt rustar vi för morgondagen och framtida tillväxt, säger Lars Storslett, tillförordnad divisionschef för Moelvens division Wood. 

Jubel i Otterbäcken  

Moelven Vänerply ligger i Otterbäcken i Västra Götalands län och tillverkar plywood av gran och furu. Varje år produceras cirka 90.000 kubikmeter eller cirka 6 miljoner m2 plywood. Fabriken har cirka 160 anställda som producerar skivmaterial för hela den skandinaviska marknaden.
 
– Det här är den bästa nyheten jag kan dela med mig av till våra medarbetare. Det visar att Moelven återigen menar allvar med att värna om arbetsvillkoren och möta framtidens miljökrav. Vi är mycket tacksamma och förväntansfulla inför vad detta innebär för fabrikens framtid, säger Magnus Ingves, vd för Moelven Vänerply.  

Strategiskt viktigt  

Moelven Vänerply är Skandinaviens enda plywoodfabrik och kan se tillbaka på en solid vinstutveckling under lång tid.

–  Plywoodfabriken är strategiskt viktig och innebär att våra kunder i Norge och Sverige kan få lokalt producerat skivmaterial. Vi är ledande inom lokalt producerat skivmaterial i Skandinavien och den positionen stärker vi tack vare den här investeringen, säger Mikael Axelsson, vd för Moelven Wood AB.