Nyheter

Med utbyggnaden av Barkarbystaden som ansvar

Anna Waldman Haapaniemi blir ny samhällsbyggnadsdirektör i expansiva Järfälla med bland annat utbyggnaden av Barkarbystaden inom sitt ansvarsområde. Hennes uppdrag blir att forma en utvecklingsinriktad ny organisation för samhällsbyggnad som präglas av samarbete och gemensamt ansvarstagande. Hon kommer närmast från en liknande roll i Haninge kommun.

Anna Waldman Haapaniemi är utbildad civilingenjör och har många års erfarenhet av chefs- och ledarskap inom samhällsbyggnadssektorn. Uppdragen har ofta handlat om att bygga upp, förändra eller utveckla verksamheter utifrån olika behov.

– Anna har gedigen erfarenhet av både offentliga och affärsdrivande verksamheter i förändring och det har gett henne en mycket god förståelse för vad som krävs för att lyckas med utveckling inom såväl politiskt styrda organisationer som inom affärsdrivande bolag. Det passar Järfällas behov väldigt bra, säger Vesna Jovic, kommundirektör.

Samhällsbyggnadsdirektören i Järfälla kommer att ha en nyckelroll i att forma en ny förvaltning för samhällsbyggnad där såväl utveckling som förvaltning och underhåll ingår. Målbilden är en förvaltning som främjar en kultur av samarbete och öppen kommunikation.

– Jag brinner för att bygga lag genom att se och ta tillvara individers förmågor och potential, bygga deras mod och utmana dom att växa. Järfälla är en spännande kommun med väldigt fina möjligheter, men såklart även utmaningar precis som alla kommuner. Jag ser verkligen fram emot få bidra med min kunskap och mina erfarenheter i Järfälla, säger Anna Waldman Haapaniemi.

Anna har sedan 2017 arbetat i Haninge kommun som bland annat samhällsbyggnadsdirektör och stadsbyggnadsdirektör. Innan det arbetade hon i privat sektor på bland annat Sweco och Vectura Consulting AB. Hon har även haft rollen som affärsutvecklare och regional direktör inom dåvarande Banverket.

Anna börjar sin tjänst i Järfälla den 1 september.