Nyheter

Moelven Byggmodul tecknar avtal med SPG för 188 lägenheter i Tyresö

Moelven Byggmodul AB har tecknat ett totalentreprenadavtal med Scandinavian Property Group (SPG) för nyproduktion av 188 lägenheter i anslutning till Tyresö centrum. Husen byggs enligt högsta miljöcertifiering Miljöbyggnad Guld.

Projektet omfattar fyra punkthus i 6-7 våningar och utgör den sista delen av ett större förtätningsprojekt i området Bollmora.

Högsta miljöcertifiering

I linje med SPG:s fokus på hållbar bostadsutveckling kommer husen att uppföras med volymelement i trä med högsta miljöcertifiering Miljöbyggnad Guld. Med hållbara lösningar som solceller, bergvärme och värmeåtervinning, byggs energieffektiva bostäder med energiklass A.

– Tack vare ett nära samarbete med SPG har vi på Moelven haft förmånen att vara delaktiga i projektet redan från start. Genom vår industriella produktion av volymelement i trä kan vi leverera energieffektiva och klimatsmarta bostäder som möter framtidens krav på miljövänligt boende. Vi är mycket glada över förtroendet och stolta över att vara en del av utvecklingen i Tyresö, säger Hedwig Ulander, affärsutvecklingschef på Moelven Byggmodul AB.

– Vi är väldigt glada över att vi tillsammans med Moelven nu byggstartartar ytterligare 188 lägenheter certifierade med Miljöbyggnad Guld i ett växande område i centrala Tyresö. Moelvens effektiva byggteknik är i linje med vår strategiska satsning på hållbar utveckling vilket gör dem till en bra partner i utvecklingen av denna etapp, säger Simon Sjöbom, utvecklingschef på SPG.

De fyra husen kommer att produceras i en av Moelvens fabriker i Värmland och monteras på plats i Tyresö under våren 2025.