Nyheter

Nyrenoverade Högbo Brukshotell & Spa

Den 1 juni slogs dörrarna äntligen upp för Högbo Brukshotell & Spa som genomgått en omfattande renovering. Det nya Spaet om 1 100 kvadratmeter med fyra pärlande utomhuspooler, tre bastumiljöer och en uppvärmd inomhuspool erbjuder en naturnära spa-upplevelse utöver det vanliga.

I det nya Spaet finns naturen precis runt hörnet. Det första gästen möts av är en stor specialbyggd bar i trä inspirerad av Gästrikenaturen som omger hotellet. Väl inne i Spaet möts man av den stora eldstaden som omringas av loungesoffor, växter och inredning i jordnära färger. Utanför de stora glasväggarna väntar fyra utomhuspooler, stora soffor och monsundusch. Längre in i spaområdet finns en större varm pool, kallvattenhink, fotbad och tre olika bastukoncept.

Gästerna erbjuds behandlingar som Himalayaskrubb, Himmelsk ansiktsbehandling och Algdetox. Spachef på Högbo Brukshotell & Spa är Amy Pettersson, som har mer än 23 års erfarenhet från spa- och skönhetsbranschen i Australien, Kanada och Sverige.

– Vi erbjuder våra spagäster en signaturritual som kommer att lyftas fram i utvalda behandlingar. Signaturritualen kommer vara en kombination av gua sha, koppningterapi samt nack -och skalpmassage som verkar avslappnande och återhämtande för kropp och själ. Vi har även utvecklat vår egna signaturdoft med noter av tall, rosmarin och vanilj som förenar naturens lugn med en spaupplevelse utöver det vanliga, säger Amy Pettersson.

För det mindre sällskapet passar Spaets koncept “Bubbel och babbel” perfekt, där gästerna erbjuds ett avslappnande fotbad i kopparkärl med fotbehandling ochmassage i kombination med pärlande dryck i glasen. Tanken är att privata sammankomster eller affärsmöten ska kombineras med svalkande dryck på ett avslappnat sätt.

För firanden av olika slag och kick-offer finns det möjlighet att boka Enen – ett chambre séparée mitt i spaet, som går att vistas i exklusivt, i liten såväl som i stor grupp.

– Vår förhoppning är att renoveringen och det nya Spaet ska göra vårt älskade hotell till ett av Sveriges mest attraktiva destinationshotell, både för företag, par, vänner och familjer som är ute efter äventyr, avkoppling och äkta mathantverk. Här finns både historiens vingslag och närheten till naturen, vilket skapar en helt unik atmosfär som inte går att få någon annanstans, säger Tomas Lindqvist, VD Högbo Brukshotell & Spa.

Förutom ett nytt spa öppnar även Orangeriet med bistro, bar och en omfamnande öppen spis skapad av hantverkare på Högbo Bruk. En generös takhöjd på nästan 9 meter samt stora glaspartier gör att naturen är ständigt närvarande. Här kan gästerna bland annat avnjuta pizzor gjorda på nyskördade råvaror odlade runt knuten, för att sedan avsluta kvällen med en svalkande dryck från baren så som den egentillverkade ölen eller naturinspirerande drinkar.

– Barkonceptet i Orangeriet är inspirerat av den svenska floran och här kommer vi att servera råvaror som vi kan hitta i vårt avlånga land i form av destillat, maltbrygder och porlande dryck – helt enkelt klassiker på nya sätt och nya smaker på gammalt vis, säger Stefan Johansson, Food & Beverage Manager Högbo Brukshotell & Spa.

Högbo Brukshotell & Spa nyöppnade 1 juni med spa, orangeri, konferens och 12 nya hotellrum.

Om Högbo Brukshotell & Spa

Högbo Brukshotell & Spa är en unik destination där gästerna utöver hotellet erbjuds vackra naturmiljöer och en stor mängd friluftsaktiviteter för den äventyrslystna eller för den som söker lugnet – året runt. Högbo Brukshotell & Spa ligger på en historisk plats på Högbo Bruk, strax norr om Sandviken och erbjuder både hotell, restaurang, konferens- och upplevelseverksamhet.

Högbo Brukshotell & Spa är uppmärksammat för sin gourmetmat och närodlade matupplevelser. På Högbo Brukshotell & Spa står hållbarenheten i centrum, året runt frodas odlingarna intill hotellet där både grisar och lamm betar runt hörnet. Nästan 25% av maten till restaurangen produceras av hotellet, vars produktion även skapat arbetstillfällen för personer i utanförskap som får möjlighet att arbeta och utvecklas tillsammans.

Högbo Brukshotell & Spa är en del av Winn Hotel Group som äger och driver 13 hotell i Sverige, både under egna varumärken och i samarbete med andra hotellkedjor. Fram till 2030 genomför Winn Hotel Group renoveringar på flera av sina hotell där spa blir en viktig del. Högbo Brukshotell & Spa är först ut att lansera sitt spa.

Korta fakta om nya byggnationen på Högbo Brukshotell & Spa

1100 kvm spa

3 bastukoncept, torrbastu, ångbastu, herbarium/aromabastu

Monsundusch/regnskogsdusch

Kallvattenhink

Varm pool

4 fotbad med olika salter

4 pärlande pooler utomhus 35-38 grader

Stor bar inomhus

3 behandlingsrum

Gym

Eget utrymme som kan bokas för dryck och tilltugg

Eget utrymme för gruppaktiviteten Bubbel & Babbel

Loungeyta för 100 personer med öppen spis

Översikt övrig tillbyggnad

En Bistro med nytt restaurangkoncept

Ett Orangeri med 112 sittplatser och öppen spis

12 nya hotellrum

8 nya konferensrum

Ny lobby, reception, barer, loungeytor