Nyheter

Ny idrottshall i Sundsvall

Text: Thomas Andersson

– En fullstor idrottsanläggning och hall för olika evenemang. Som vi lämnar över till idrottsverksamheten i slutet på september, förklarar sektionschef Niclas Nilsson, Projekt- och specialistsektionen, Sundsvalls kommun.

Sundsvalls nya idrottshall färdigställs sensommaren 2024 vid Åkersviks skola i centrala Sundsvall. En komplett multihall för bland annat spökboll, innebandy, gymnastik, dans, basket och fotboll.

– Projektet har flutit på relativt bra. Även om det ju varit en ganska tuff vinter som det inte alltid har varit så fördelaktigt att bygga på, säger Niclas Nilsson på Sundsvalls kommun.

Första spadtaget på byggprojektet idrottshallen togs med grundläggning och platta på mark tidigt våren 2023.

– Sedan är det trästomme och sandwichelement där vi rappar på en träfasad. Med limträ och träfasad följer vi den här trähusstrategin som finns på Sundsvalls kommun.

Vilket resulterar i att idrottshallen uppförs som en stor träbyggnad. Med en byggyta på uppåt 2200 kvadrat och invändigt med en fri höjd på sju meter plus en en 40 meter lång och 20 meter bred planyta. 

Det blir även möjligt att med en vägg dela av hallen på mitten. Som också kommer att inrymma en läktare med plats för runt 400 åskådare.

Den nya idrottshallen i Sundsvall kommer, förutom av skolan, att användas av idrottens föreningsliv i Sundsvall för träning, matcher och olika tävlingsarrangemang.

Total- och byggentreprenör för byggprojektet Sundsvalls nya idrottshall är bygg- och anläggningsföretaget Ellextre Entreprenad. Grundat i Östersund 1998 och med kontor i Sundsvall sedan år 2000. 

Idag med sina runt 55 anställda fokuserat på uppdrag i Södra Norrland, med tyngdpunkt på Sundsvalls regionen. För beställare och byggherrar inom hus-, industri- och anläggningsbyggnad.

Bild: KOD Arkitekter

FAKTA:

Tidplan: mars 2023–september 2024

Byggherre: Sundsvalls kommun

Totalentreprenör: Ellextre Entreprenad AB

Arkitekt: SWECO Sverige AB

Kostnad: 30-70 Mkr